Hva er anti-aldring?

I dette nyhetsbrevet ønsker vi å belyse temaet anti-aging. Hva er det, hva er hoved effektene? Ideen om å forlenge levetiden vår og samtidig holde oss friske er ikke lenger bare en drøm. I de senere årene har det blitt forsket mye på hvordan vi kan forlenge livet, og det er gjort store fremskritt på dette feltet. Aldring blir i økende grad sett på som en sykdom som kan (og bør) kureres, og det finnes i dag flere kosttilskudd mot aldring som kan gjøre nettopp det.

Merkbare effekter av kosttilskudd mot aldring.

Mange lurer på om bruk av kosttilskudd påvirker levetiden. Studier på mus viser entydig at dette er tilfelle. Når det gjelder mennesker, finnes det dessverre ingen slike bevis. Vi vet ikke om regelmessig bruk av NMN eller CaAKG forlenger livet vårt med for eksempel 30 år.

Det vi derimot vet, er at mange som bruker kosttilskudd, allerede føler seg betydelig yngre.

Energi

En av de første merkbare effektene av anti-aldringstilskudd er en betydelig økning i energimengden.

Flere av våre kunder rapporterer at de etter bare 7-10 dagers bruk av NMN og resveratrol (som forsterker effekten av NMN) føler en betydelig økning i energien. De går fortere, reiser seg lettere fra sofaen, de utfører det daglige arbeidet hjemme lettere og jobber mer effektivt på jobben. Holdningen rettes opp, revmatiske smerter reduseres og forsvinner ofte, og leddene blir mer fleksible. De har lettere for å takle livets daglige utfordringer.

Dessuten tar de raskere beslutninger, finner løsninger og føler en bedre intellektuell klarhet.

Utholdenhet

En rekke av våre faste kunder rapporterer at utholdenheten deres er betydelig høyere. Dette gjelder både på trening, på jobb, hjemme og i hagen. Plutselig ser det ut til at de ikke lenger trenger å ta pauser, men kan utføre hele oppgaven på en gang.

For såkalt middelaldrende mennesker er dette en stor overraskelse. En slik utholdenhet hadde vart i mer enn 10 år tidligere. For mange gjør det stort inntrykk å komme tilbake til dette.

Under samtaler med klienter hører vi ofte setningen: "Jeg er faktisk aldri trøtt. Når jeg har tatt NMN i ett år, husker jeg ikke hvordan tretthet føles. Det er bare samtaler med jevnaldrende som minner meg på at tretthet er normen blant folk på min alder".

Utseende

Med tiden endrer også utseendet seg. Mange rapporterer at huden blir glattere og friskere, og negler og hår vokser som bare det. Samtidig blir håret blankere og får mer volum, og neglene ser sunnere ut.

Folk som tar fisetin rapporterer at mengden grått hår reduseres, og de som tar berberin at de går ned i vekt. Lignende respons kommer fra personer som tar pterostilben.

Vi gleder oss over å høre historier om at deres bekjente ikke kjenner dem igjen på gaten, og at fremmede ikke tror på alderen deres og ber om å få se legitimasjon med fødselsdato.

Selvfølgelig kan ikke endringer i indre organer vurderes på denne måten, men er det ikke en logisk antakelse at den foryngende effekten ikke bare gjelder utseendet?

I hvilken alder bør vi begynne å ta kosttilskudd mot aldring?

Inntak av NAD+-boostere (som NMN eller NR) før 30-årsalderen gir egentlig ikke så mye mening. De fleste menneskers organismer produserer tilstrekkelige mengder av dette enzymet opp til den alderen.

Som vi alle vet, synker mengden NAD+ med økende alder, og i 40-årsalderen er den bare halvparten av hva den var da vi var 20 år. Da begynner vi ofte å klage over såkalte typiske plager hos førtiåringer. Da er det absolutt verdt å begynne å ta tilskudd av NAD+-forløpere.

Under infeksjoner kan yngre mennesker selvsagt ta betennelsesdempende kosttilskudd, for eksempel quercetin. Hvis du har problemer med å opprettholde et normalt blodsukkernivå, kan du ta berberin. Pterostilbene støtter også kampen mot overvekt. Mange av våre kunder hevder at resveratrol har vært nyttig mot trombose og apigenin mot kreft.

Skal vi gi kosttilskudd til kjæledyr?

Alle som tar vare på dyr, enten de bor med dem hjemme, i en stall eller på en gård, vil gjerne at de skal leve lenge og holde seg friske. Er kosttilskudd mot aldring egnet for dyr?

Laboratorieforsøk viser at rotter som fikk NMN, levde betydelig lenger enn de som ikke fikk det. Vi vet at noen forskere tilsetter NMN i vannskålen til hundene sine. Vi kjenner til historier om eldre katter som etter noen uker med drikkevann med dette tilskuddet fikk mer livskraft, og pelsen ble tykkere og blankere.

Noen veterinærer anbefaler resveratrol til hester som lider av EMS metabolsk syndrom, og hyaluronsyre for bedre hydrerte ledd.